Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia Pugliese

Recept på focaccia pugliese. Potatis i degen gör brödet extra saftigt och mättande.

Focaccia PuglieseFocaccia PuglieseFocaccia Pugliese

Ingredienser

  • 300 gpotatis- mjölig
  • 3 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 3 mskolivolja- + 2 msk + 2 msk
  • 1,5 tsksalt
  • 8 dlvetemjöl- (480 g)
  • 1 tskflingsalt
  • färska örter- t ex timjan och körvel

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna.

  2. Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 3 msk olja och salt. Pressa i potatisen med en potatispress. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och låt jäsa ca 45 min.

  3. Häll 2 msk olja i en liten långpanna, 20 x 30 cm. Vicka runt så att oljan täcker formens botten. Häll i degen och tryck ut den så att den täcker hela formen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Gör små gropar i degen med fingertopparna. Ringla över 2 msk olja. Strö över flingsalt och örter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt brödet svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?