Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia på mandelmjöl

LCHF. Passar bra på buffébordet som tilltugg. Du kan också servera focaccian som förrätt tillsammans med några skivor parmaskinka.

Focaccia på mandelmjöl
Focaccia på mandelmjöl
Focaccia på mandelmjöl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Focaccia

  • 1,75 dlmandelmjöl
  • 0,5salt
  • 3 dlost- riven
  • 2 mskfärskost
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 1ägg

Topping

  • 1,5 dloliver
  • 1fikon
  • 4 kvistarrosmarin
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda mandelmjöl och salt.

  3. Smält osten och färskosten i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägget. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg.

  4. Platta ut degen till en rundel cirka 20-22 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper. Tryck ner fingrarna lätt i degen.

  5. Lägg på oliver, skär fikonen i klyftor och lägg på. Repa rosmarinen och lägg på.

  6. Ringla över olivolja och grädda i cirka 12-15 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg.

  7. Strö över lite flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök