Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF. Passar bra på buffébordet som tilltugg. Du kan också servera focaccian som förrätt tillsammans med några skivor parmaskinka.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl och salt.
Smält osten och färskosten i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägget. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till en rundel cirka 20-22 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper. Tryck ner fingrarna lätt i degen.
Lägg på oliver, skär fikonen i klyftor och lägg på. Repa rosmarinen och lägg på.
Ringla över olivolja och grädda i cirka 12-15 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg.
Strö över lite flingsalt.
Recept från Mitt kök