Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på focaccia med tång. Sockertång eller fingertång finns att beställa på nätet. Tången kan ersättas med noriblad.
Koka upp sockertången i 3 dl vatten och salt, precis tills det börjar koka. Sila av och spara vattnet och låt det svalna till 37°.
Ta undan lite av sockertången till garnering. Mixa resten av sockertången fint med olja.
Blanda tångvatten, 1/2 dl av tångoljan, jäst och mjöl till en lös deg.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm. Häll lite tångolja i botten. Tryck ut degen i formen. Häll över resterande tångolja och tryck små hål i degen med fingrarna. Toppa med sockertång. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Sätt ugnen på 175°, varmluft. Strö flingsalt på brödet. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills det känns luftigt och har en gyllene färg. Låt svalna på galler.