Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia med tång

Recept på focaccia med tång. Sockertång eller fingertång finns att beställa på nätet. Tången kan ersättas med noriblad.

Focaccia med tångFocaccia med tångFocaccia med tång
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 10 gsockertång- torkad eller fingertång
  • 3 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 25 gjäst
  • 7,5 dlvetemjöl- (450 g)

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp sockertången i 3 dl vatten och salt, precis tills det börjar koka. Sila av och spara vattnet och låt det svalna till 37°.

  2. Ta undan lite av sockertången till garnering. Mixa resten av sockertången fint med olja.

  3. Blanda tångvatten, 1/2 dl av tångoljan, jäst och mjöl till en lös deg.

  4. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm. Häll lite tångolja i botten. Tryck ut degen i formen. Häll över resterande tångolja och tryck små hål i degen med fingrarna. Toppa med sockertång. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  5. Sätt ugnen på 175°, varmluft. Strö flingsalt på brödet. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills det känns luftigt och har en gyllene färg. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?