Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia med rosmarin och kabanoss

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.

Focaccia med rosmarin och kabanoss
Focaccia med rosmarin och kabanoss
Focaccia med rosmarin och kabanoss

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten- ljummet (37°)
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmrosmarin- torkad
  • 1 tsksalt
  • 6,5 dlvetemjöl
  • 50 gkorv- i skivor, (kabanoss)
  • 1rosmarinkvist
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.

  2. Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg. Låt jäsa 20 min på varm plats.

  3. Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  4. Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?