Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett härligt brytbröd!
Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt, honung, olivolja, salt och resterande vatten.
Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen smidig. Låt jäsa under handduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.
Ta upp focacciadegen på mjölat bakbord, dela i 4 delar och kavla ut till cirka 1 cm tunna rundlar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper som du ringlat lite olivolja på. Jäs i cirka 30 minuter under handduk.
Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål. Strö over pinjenötter. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills focaccian fått fin färg.
Recept från Mitt kök