Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia med pinjenötter


Ett härligt brytbröd!

Focaccia med pinjenötter

Focaccia med pinjenötter

Focaccia med pinjenötter

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 pktjäst
  • 6 dlvatten- ljummet, 37°
  • 1 dlolivolja
  • 3 mskhonung
  • 2 mskflingsalt
  • 14 dlvetemjöl- ca
  • 2 dlpinjenötter
  • olivolja- & flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt, honung, olivolja, salt och resterande vatten.

  2. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen smidig. Låt jäsa under handduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.

  3. Ta upp focacciadegen på mjölat bakbord, dela i 4 delar och kavla ut till cirka 1 cm tunna rundlar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper som du ringlat lite olivolja på. Jäs i cirka 30 minuter under handduk.

  4. Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål. Strö over pinjenötter. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills focaccian fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök