Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart god och saftig focaccia med päron, getost och valnötter.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör i olja, salt, socker och durumvete. Arbeta in vetemjölet till en ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.
Knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Platta ut degen till en platta, ca 20 x 30 cm, i en ugnssäker form med bakplåtspapper eller på en plåt . Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Topping: Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Bryt osten i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
Gör gropar i degen med fingrarna. Ringla över olja och fördela päron, getost, valnötter och salt i groparna. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler innan det serveras.