Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia med päron och getost

Underbart god och saftig focaccia med päron, getost och valnötter.

Focaccia med päron och getost
Focaccia med päron och getost
Focaccia med päron och getost
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten- rumsvarmt
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 2 dldurumvete
  • 5,56 dlvetemjöl- (330-360 g)

Topping

  • 2 mskolivolja
  • 1päron
  • 200 ggetost
  • 1 dlvalnötskärnor
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör i olja, salt, socker och durumvete. Arbeta in vetemjölet till en ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.

  2. Knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Platta ut degen till en platta, ca 20 x 30 cm, i en ugnssäker form med bakplåtspapper eller på en plåt . Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Topping: Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Bryt osten i mindre bitar. Grovhacka nötterna.

  4. Gör gropar i degen med fingrarna. Ringla över olja och fördela päron, getost, valnötter och salt i groparna. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler innan det serveras.

Vad tyckte du om receptet?