Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Focaccia med oxmärg och örter är ett saftigt bröd som ska ätas nybakat. Oxmärg finns att beställa i köttdisken, den går att byta ut mot olivolja.
Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.Tillsätt vetemjöl, durum, salt och märg. Knåda ihop till en smidig deg.
Smörj en gjutjärnspanna med 2 msk olja. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Ringla 2 msk olja på brödet och garnera med örtkryddor och flingsalt.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min. Servera brödet ljummet.