Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på focaccia med dill och oliver. Gott bröd med parmesanost och dillfrön som vi penslar med en dillolja vid servering. Skärs i remsor. Brödet är godast nygräddat, men går bra att frysa.
Smula jästen i degskålen till en köksmaskin. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resterande vatten, ost, olja, dillfrön, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin, ca 10 min, eller för hand ca 15 min.
Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt med handen. Olja gärna handen lätt så går det lättare. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Tryck ner oliverna i degen och strö över ost och flingsalt. Grädda brödet strax under mitten i ugnen ca 20 min.
Mixa dill och olja. Pensla det nygräddade brödet med oljan. Låt brödet svalna och skär upp i remsor eller bitar.