Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia med medelhavssmaker

Focaccia med medelhavssmaker
Focaccia med medelhavssmaker
Focaccia med medelhavssmaker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 3 dlmjölk
  • 3 dlvatten- 37 grader
  • 1,5 tsksalt
  • 4 dldurumvetemjöl
  • 10 dlvetemjöl

Dekoration

  • 1 dlolivolja
  • 100 gfetaost- tärnad
  • 8 stsoltorkade marinerade tomater- halverade
  • 1 dlsvarta oliver- urkärnade
  • rosmarin- färsk
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med mjölk och vatten, så att den löser sig i degspadet. Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Degen ska vara lite lös i konsistensen. Smörj en liten långpanna, cirka 20 x 35 centimeter med olja. Arbeta ihop degen i bunken och låt upp den i långpannan. Tryck ut den med oljade händer, så att den täcker botten. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Pensla degen med olivolja och tryck ner tärningar av fetaost, tomatbitar, oliver, färsk rosmarin med jämna mellanrum. Strö över flingsalt. Låt jäsa 5 minuter utan bakduk. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller. Skär brödet i kvadrater och servera brödet nygräddat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök