Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på focaccia med kantareller. Frasiga kanter och fluffigt inkråm. Höstens kantareller och västerbottensost passar perfekt som fyllning.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt mjöl, olja och salt och rör ihop till en kladdig, ganska lös deg.
Täck bunken med plast, låt jäsa ca 12 timmar i rumstemperatur.
Topping: Rensa och grovhacka svampen. Repa och finhacka timjanen. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken.
Stek svampen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken, låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt. Låt svalna. Vänd i lök, ost och hälften av timjanen.
Häll ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Pudra över mjöl och dra lite i den så att den bildar en rektangel, ca 40 x 50 cm. Strö över resterande timjan. Vik ena sidan in mot mitten och därefter den andra sidan över.
Ringla 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Flytta över degen med händerna. Dra lite i degen igen och tryck ner med fingrarna. Ringla över 2 msk olja.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk temperaturen till 200°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut plåten och toppa med svampblandningen. Strö över flingsalt. Grädda brödet ytterligare 15–20 min. Ta ut och låt svalna.