Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Focaccia är ett härligt, saftigt bröd. Den räcker till många men har en strykande åtgång.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min i maskin, den ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp den kladdiga degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och rosmarin. Ringla över olja.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler. Skär den sedan i rutor, ca 4 x 4 cm.