Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Focaccia

Focaccia är ett härligt, saftigt bröd. Den räcker till många men har en strykande åtgång.

Focaccia
Focaccia
Focaccia
Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 1 lvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 18 dlvetemjöl special- (1080 g)

Topping

  • 2 tskflingsalt
  • 2 mskrosmarin- hackad eller 2 tsk torkad
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min i maskin, den ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 40 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp den kladdiga degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och rosmarin. Ringla över olja.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler. Skär den sedan i rutor, ca 4 x 4 cm.

Vad tyckte du om receptet?