Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fluffiga plättar

Höga och fluffiga plättar till frukost eller brunch.

Fluffiga plättarFluffiga plättarFluffiga plättar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1 mskvallmofrön
  • 1 krmsalt
  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • smör- att steka i

Till servering

  • vispgrädde
  • honung
  • bär- färska
  • pekannötter

Gör så här

  1. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, vallmofrön och salt i en bunke.

  2. Separera äggvitor och äggulor och vispa i äggulorna tillsammans med mjölken i de torra ingredienserna.

  3. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner skummet i smeten med en slickepott.

  4. Klicka ut ca ½ dl smet i en varm stekpanna med smör och stek plätten på medelvärme i ca 3 min på varje sida. Upprepa med all smet.

  5.  Servera plättarna med vispgrädde, honung, bär och nötter.

Vad tyckte du om receptet?