När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
5äggvitor- (1 3/4 dl)
0,5 tskcitron- pressad
3 dlströsocker
2 tskbakpulver
2 tskvaniljsocker
1 dlkokos- riven
Garnering
2 dlvispgrädde
4 dlbär- blandade, färska
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitor, citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3–4 min.
Rör ihop bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med bär.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Hur stor form?
Välj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Receptet funkar även i en 24-cm form men sjunker då ihop mer i mitten.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.