Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flörtkulor med nougatfyllning

Flörtkulor med nougatfyllning
Flörtkulor med nougatfyllning
Flörtkulor med nougatfyllning
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 gnougat- Odense
  • 2 dlhasselnötter- hackade rostade
  • 300 gmarsipan- färgad (rosa, gul, grön)

Garnering

  • 100 gmörk choklad- 64 %
  • strössel- Färgat Nonpareille, Dr Oetker

Gör så här

  1. Knåda samman nougat med hackade hasselnötter, använd engångshandskar för det är kladdigt. Forma kulor av nougaten och ställ i kylen på ett fat för att stelna.

  2. Kavla ut de olika färgerna av marsipanen mellan plastfolie. Skär ut cirka 5x5 centimeter stora bitar marsipan och linda runt nougatkulorna.

  3. Smält chokladen i en skål över kokande vatten. Doppa kulorna i choklad och sedan i strössel. Ställ på galler tills chokladenstelnar. Bjud kulorna till kaffet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök