Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tacos på flintastek som serveras med tomatsalsa och guacamole.
Torka av köttet med hushållspapper. Klipp eller skär ett snitt i svålen, så att inte köttet skålar sig vid grillningen. Gnid in tacokryddan.
Grilla köttet på hög värme på båda sidor, så att det får fin färg. Grilla sedan under lock, på lägre värme – tills köttet är genomstekt, 15-20 minuter. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Låt köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp i tunna små skivor.
Tomatsalsa: Dela och gröp ur kärnorna på tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar. Lägg över i en skål. Skiva salladslökarna tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med tomaterna och smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
Guacamole: Dela, kära ur och gröp ur fruktköttet av färska avokador. Tina fryst avokado. Mosa avokadorna med pressad limesaft. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Dela, kärna ur tomaten och finhacka tomatköttet. Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Täck över med plastfilm som ligger tätt på ytan av guacamolen, för att förhindra missfärgning.
Servera flinta-tacos på tortillabröd som snabbt fått vända på grillgallret, sallad, tomatsalsa och guacamole.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök