Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flerfrönskransar

Servera bröden till soppa, sallad eller på en festbuffé. 

Flerfrönskransar
Flerfrönskransar
Flerfrönskransar

Ingredienser

  • 1jäst- (50 g)
  • 5 dlvatten
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskströsocker
  • 1 msksalt
  • 13 dlvetemjöl special

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 1 dlsesamfrön
  • 3 msklinfrön
  • 3 mskhavregryn
  • 3 mskvallmofrön- blå

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker, salt och nästen allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen och knåda den med resterande mjöl. Dela degen i 42 bitar. Forma varje bit till runda bollar. Lägg ihop bollarna 7 och 7 till kransar på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Pensla kransarna med uppvispat ägg. Strö sesamfrön på 3 av bullarna i varje krans, linfrön blandat med lätt krossade havregryn och sesamfrön på 2 av bullarna och blått vallmofrö på bullen i mitten. Grädda kransarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?