Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka  

Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka är en variant på pizza. Skhug yarok är en örtröra som äts i Mellanöstern. Använd hela chilin med kärnorna kvar om du vill ha en hetare röra, ta annars bort dem.

Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka  
Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka  
Flatbreads med feta, skhug yarok och dukka  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 påsesurdegspizzadeg- färsk, Pop Bakery (à 400 g)
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 100 gfetaost
  • 2 mskdukkah- Mill & Mortar (nöt- och kryddblandning)
  • 1 mskolivolja
  • 2fikon- färska

Skhug yarok

  • 0,5 tskspiskummin- hel
  • 1 krmkardemummakärnor
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 krukabladpersilja
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till tunna, avlånga flatbreads. Lägg dem på bakplåtspapper. Bred yoghurt på flatbreadsen och smula över fetaosten. Strö över dukkan och ringla på olja.

  2. Grädda på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min tills degen fått fin färg.

  3. Skhug yarok: Rosta spiskummin och kardemumma i en torr, het stekpanna tills det börjar dofta gott. Stöt kryddorna i en mortel. Skär chilin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser i en liten mixerkanna och mixa till en grov röra.

  4. Skär fikonen i klyftor. Klicka skhug yarok på flatbreadsen och toppa med fikon och persiljeblad. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?