Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flatbread. Lägg dem på grillen vid servering så de blir nystekta och varma. Det går bra att förvara dem helt klara i frysen. Har du tidsbrist finns det även färdiga flatbread att köpa i matbutiken.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt mjöl, olja, salt och socker och knåda degen smidig, gärna i maskin ca 7 min. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa ca 45 min.
Dela degen i 12 bitar, forma till bollar. Kavla ut varje boll till en rund, tunn kaka på mjölad arbetsbänk. För över dem, en i taget till en torr stekpanna.
Stek bröden tills de fått fin färg på undersidan, ca 30 sekunder. Pensla ovansidan med olja, vänd och pensla andra sidan med olja. Tryck ner dem med en stekspade om de blåser upp.
Håll bröden varma under en duk medan resten av bröden steks och lägg dem sedan i en plastpåse så att de inte torkar. Servera direkt eller frys in.