Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta goda flatbread toppat med mozzarella och sparris passar lika bra till fördrinken som på buffén. Dessutom är det härligt grönt och vårigt!
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Eller rulla ut den utkavlade pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en ugnsplåt.
Mixa ihop basilika och rapsolja i en liten mixer. Häll i en skål och blanda i olivoljan. Smaka av salsan med citronsaft, salt, peppar och eventuellt vitlök.
Riv eller skär mozzarellaosten i små bitar.
Koka gröna ärter och sugarsnaps enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av.
Bryt av den nedersta hårda delen av sparrisen. Dela sparrisen längs med. Pensla sparrisen med olja och stek eller grilla den i en het panna cirka 2 minuter.
Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller enligt anvisning på förpackningen.
Ta ut pizzan och lägg på mozzarellaosten. Toppa med sparris, gröna ärter och sugarsnaps. Ringla över salsan. Garnera med citronskal, pinjenötter, basilikablad, flingsalt och svartpeppar.
Recept från Mitt kök