Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flatbread med lax och forellrom

Recept på frasigt flatbread - ett härligt tilltugg, här toppat med gravad lax, gräslök, rom och crème fraiche.

Flatbread med lax och forellrom
Flatbread med lax och forellrom
Flatbread med lax och forellrom
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Botten

    • 25 gjäst
    • 1,5 dlvatten- ljummet, 37 grader
    • 0,5 tskströsocker
    • 1 tskflingsalt
    • 3 mskolivolja
    • 4 dlvetemjöl- ca

    Topping

    • 150 gpotatis- kokt kall, av fast sort
    • 150 ggravad lax- i bit
    • 2ägg- hårdkokta
    • 0,5 dlsaltgurka- fintärnad
    • 3 mskgräslök- hackad
    • 50 gforellrom
    • salt
    • vitpeppar- nymald
    • 3 dlcrème fraiche
    • 3 mskpepparrot- färskriven

    Till garnering

    • 1 dlrödlök- hackad
    • dillvippor

    Gör så här

    1. Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.

    2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.

    3. Topping: Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.

    4. Blanda ihop gurka, gräslök och rom. Vänd försiktigt ner potatis, lax och ägg. Smaka av med salt och peppar.

    5. Rör ihop crème fraiche och pepparrot.

    6. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till platta kakor. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.

    7. Förgrädda bröden i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut och bred över pepparrotscrème fraiche. Fortsätt grädda tills crème fraichen börjar få lite färg, cirka 7 minuter.

    8. Toppa bröden med hacket. Strö över rödlök och dillvippor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

    Recept från Mitt kök