Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flatbread. Ont om tid? Du kan byta ut hembakat flatbread mot köpt pizzadeg eller pitabröd. Du kan grädda flatbread på en ugnsplåt på grillen eller i ugnen.
Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop mjöl, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt yoghurten och kör tills det blir en deg.
Ta upp degen på ett välmjölat bakplåtspapper. Platta ut degen med mjölade händer till en rektangulär bröd, ca 23 x 32 cm. Lägg det tillsammans med papperet på en plåt och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka basilikan. Blanda ihop chili, basilika och olivolja.
Ansa sparrisen. Ansa och dela färsklöken. Skär osten i bitar. Pensla allt med oljan och grilla 3-5 minuter, vänd sparris, färsklök och ost då och då.
Toppa flatbread med hummus. Lägg på de grillade grönsakerna och osten. Ringla chilioljan över osten. Toppa med smulat flingsalt och citronskal. Garnera med färska örter.
Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök