Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flatbread med färskost, plommon, valnötter och lavendel

Recept på flatbread med färskost och plommon. Detta är en underbar kombination med söta plommon och den salta getosten. Njut av bröden ljumna, då är de som godast.

Flatbread med färskost, plommon, valnötter och lavendelFlatbread med färskost, plommon, valnötter och lavendelFlatbread med färskost, plommon, valnötter och lavendel
Flatbread med färskost och plommon Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskhavssalt
  • 1 tskströsocker
  • 67 dlvetemjöl special- Saltå kvarn eller annat ekologiskt (360–420 g)

Topping

  • 200 gnaturell färskost
  • 100 gchèvreost
  • 8plommon
  • 2 mskolivolja
  • 4 mskflytande honung
  • 50 gvalnötter
  • lavendelblommor
  • salvia
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda vatten, jäst, olja salt och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig i 8–10 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6 bitar. Kavla ut degbitarna tunt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på färskosten och smula över chèvreosten. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Fördela klyftorna jämnt över degen. Ringla över olja.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

  4. Ringla honung över bröden och strö över valnötter, lavendelblommor, salvia och flingsalt. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?