Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flätat bröd med basilika och citron är ett smakrikt bröd. Det är fyllt med basilika och citron, så gott!
Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk, jäst och socker tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och mjölet, lite i taget. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Fyllning: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Mortla basilika och olja.
Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på basilikan och strö över citronskal. Rulla ihop från långsidan. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper.
Skär rullen på längden, men låt ena änden sitta ihop. Tvinna ihop längderna. Pensla med olja.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.
Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström