Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Plattbröd" som påminner om pizzabotten. De frasiga bröden toppas med stiltonost, frukt och nötter – smaker som passar väldigt bra ihop med glögg.
Här får du två bröd du kan dela i 16 bitar.
Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i rumstemperatur cirka 1 timme.
Mosa ihop ost och crème fraiche. Skiva päronen, behåll skalet.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till plattor.
Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
Förgrädda bröden i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut och klicka på ostkrämen. Fördela päron, druvor, pumpakärnor och nötter över.
Fortsätt grädda tills bröd och fyllning börjar få lite färg, cirka 7 minuter. Ta ut och ringla över honung.
Recept från Mitt kök