Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flat bread med stiltonost och druvor

"Plattbröd" som påminner om pizzabotten. De frasiga bröden toppas med stiltonost, frukt och nötter – smaker som passar väldigt bra ihop med glögg.

Här får du två bröd du kan dela i 16 bitar.

Flat bread med stiltonost och druvor
Flat bread med stiltonost och druvor
Flat bread med stiltonost och druvor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Botten

    • 25 gjäst
    • 1,5 dlvatten- ljummet
    • 0,5 tskströsocker
    • 1 tsksalt
    • 3 mskolivolja
    • 4 dlvetemjöl- cirka

    Fyllning

    • 175 gstiltonost
    • 1,5 dlcrème fraiche
    • 2päron
    • 2 dlvindruvor- halverade blå
    • 4 mskpumpakärnor
    • 1 dlhasselnötter- grovhackade
    • 2 mskhonung- flytande,cirka

    Gör så här

    1. Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.

    2. Låt jäsa under duk i rumstemperatur cirka 1 timme.

    3. Mosa ihop ost och crème fraiche. Skiva päronen, behåll skalet.

    4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till plattor.

    5. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.

    6. Förgrädda bröden i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut och klicka på ostkrämen. Fördela päron, druvor, pumpakärnor och nötter över.

    7. Fortsätt grädda tills bröd och fyllning börjar få lite färg, cirka 7 minuter. Ta ut och ringla över honung.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök