Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskytterfilé med nudlar

Recept på fläskytterfilé med nudlar. Bovetenudlar kallas också sobanudlar. De är glutenfria och har en nötig god smak. Gochujangsås finns bland annat i Risbergs sortiment. Ett alternativ är att blanda chilisås med lite ­sesamolja och chilipeppar.

Fläskytterfilé med nudlar
Fläskytterfilé med nudlar
Fläskytterfilé med nudlar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gfläskytterfilé
  • 2 mskgochujangsås- koreansk
  • 2 tskvitvinsvinäger- + 1 msk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksesamfrön- + 1 msk
  • 200 grödkål
  • 200 gsockerärter
  • 250 gbovetenudlar- eller andra nudlar
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda gochujangsåsen med 2 tsk vinäger, pressad vitlök, 1 tsk sesamfrön och 2 msk rapsolja.  

  2. Torka av köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja i en stekpanna.  Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på gochujangsåsen. 

  3. Ställ in  köttet i ugnen och tillaga till 70° innertemperatur. 

  4. Strimla rödkålen och blanda med 1 msk vinäger och 1 krm salt. Stöt eller krama den så att den mjuknar något. 

  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla socker-ärterna och  blanda med  nudlar  och rödkål. Servera med köttet, skuret i skivor, och strö över 1 msk sesamfrön. 

Vad tyckte du om receptet?