Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på den välkända korvstroganoffen. Tunnskivad kotlett är perfekt att strimla och steka. Om du inte hittar wholegrain mustard går det bra att ersätta med dijonsenap. Minska då eventuellt lite på mängden.
Torka av köttet med hushållspapper och skär det i strimlor. Blanda strimlorna med 1 msk olja. Skala och grovstrimla löken.
Bryn köttet i omgångar på hög värme i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Skölj ur pannan.
Stek lök och kantareller i 1 msk smör tills de har fått fin färg. Tillsätt grädde, crème fraiche och senap. Smula i buljongtärningarna. Låt såsen koka i ca 2 min.
Rör ner köttet i pannan och häll i 1 dl vatten. Låt sjuda i ca 10 min. Red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Repa och finhacka persiljan och rör ner i grytan.
Servera stroganoffen med ris.
Läs också: