Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläsksida med rödkål och friterade lök- och äppelringar serveras med en mustig honungs- och citrusdoftande ale. De frasiga lök- och äppelringarna tar en till himlen – så goda är de!
Låt köttet ligga i kylen utan plast ca 12 timmar så att svålen torkar på ytan. Då blir den extra krispig. Ta ut köttet och låt ligga i rumstemperatur ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°. Skär ett rutmönster i svålen. Krydda med salt och peppar. Lägg fläsksidan i en ugnssäker form med svålen uppåt.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg bredvid köttet och häll cider i botten av formen. Strö korianderfröna i vätskan.
Stek fläsket mitt i ugnen ca 30 min, tills svålen börjat bli krispig.
Sänk ugnstemperaturen till 125° och tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört och fettet smält in i köttet.
Häll av skyn och höj ugnstemperaturen till 250°. Rosta ytterligare ca 30 min. Skär köttet i bitar.
Rödkål: Ansa och finstrimla rödkålen. Skala och finstrimla löken. Fräs löken i smör tillsammans med honung. Tillsätt rödkål, vinäger, cider och koriander. Låt koka upp och sjud under lock ca 30 min. Tillsätt russinen när ca 10 min återstår av koktiden. Krydda med salt och peppar.
Lök- och äppelringar: Skala och skiva löken. Separera skivorna till ringar. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor. Panera lök och äppelringar först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
Hetta upp oljan till 180° i fritös eller gryta. Fritera lök och äpple gyllenbruna och frasiga i oljan. Salta och servera genast med fläsk och rödkål.