Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläsksida med ingefära och äppelpuré

Fläsket blir fantastiskt mört då det steks på låg temperatur och lång tid i ugnen.

Fläsksida med ingefära och äppelpuré
Fläsksida med ingefära och äppelpuré
Fläsksida med ingefära och äppelpuré
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 2 kgfläsksida- färsk
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2lökar- gula
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 5 dlvatten
  • 2 mskingefära- färskriven

Äppelpuré

  • 3äpplen
  • 2 mskvatten
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tskingefära- färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet med svålen uppåt i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Lägg den runt om köttet och häll på vinäger och vatten. Tillaga mitt i ugnen ca 4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet kallna. Sila skyn och låt kallna.

  2. Äppelpuré: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äpplena i en kastrull och tillsätt vatten, cironsaft och ingefära. Låt koka sakta under lock tills äpplena är mjuka. Mixa äpplena till en slät puré med mixerstav. Låt kallna.

  3. Skär köttet i bitar. Ta bort fettet från skyn och koka ihop tillsammans med ingefära tills 2 dl återstår. Värm fläsket i skyn. Servera med äppelpurén.

Vad tyckte du om receptet?