Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Komplettera gärna denna stadiga husmansrätt med en fräsch grönsallad.
Skär köttet i fyra skivor. Banka ut dem till ca 1 cm tjocklek. Lägg mjöl och ströbröd på var sin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka ca 5 min.
Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
Stek schnitzlarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg paprikastrimlorna i en ring på apelsinskivorna. Fördela kaprisen i mitten. Lägg en apelsinskiva på varje schnitzel och servera med potatisen. Ca 460 kcalvper portion 15 g fettb 37 g protein 42 g kolhydrater