Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskschnitzel med apelsin, paprika och kapris

Komplettera gärna denna stadiga husmansrätt med en fräsch grönsallad.

Fläskschnitzel med apelsin, paprika och kaprisFläskschnitzel med apelsin, paprika och kaprisFläskschnitzel med apelsin, paprika och kapris
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gkotlett- i bit benfri
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströbröd
  • 1ägg
  • 800 gpotatis- kall, kokt
  • 1 msksmör- + 2 msk smör
  • 1 tsksalt- + 1 tsk salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4paprika- strimlor rostad
  • 4apelsin- skivor
  • 2 mskkapris

Gör så här

  1. Skär köttet i fyra skivor. Banka ut dem till ca 1 cm tjocklek. Lägg mjöl och ströbröd på var sin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka ca 5 min.

  2. Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Stek schnitzlarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.  Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg paprikastrimlorna i en ring på apelsinskivorna. Fördela kaprisen i mitten. Lägg en apelsinskiva på varje schnitzel och servera med potatisen. Ca 460 kcalvper portion 15 g fettb 37 g protein 42 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?