Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotletter med stekt rödkål och kryddsmör

Eftersom fettet är bortskuret på kotletten vid servering kan du unna dig en klick kryddsmör och ändå äta smalt.

Fläskkotletter med stekt rödkål och kryddsmör
Fläskkotletter med stekt rödkål och kryddsmör
Fläskkotletter med stekt rödkål och kryddsmör
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 10potatisar
  • 0,25rödkålshuvud
  • 4fläskkotletter
  • 2 msksmör- + 50 g
  • 2 tsksalt
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Strimla kålen. Stek kålen mjuk i 1 msk smör på medelstark värme ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Blanda 50 g smör med senap och persilja.

  4. Stek kotletterna i 1 msk smör ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt. Servera med kål, potatis, kryddsmör.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! 

 Variera kryddsmörets smaker med finhackad röd chili, hackade aprikoser och vitlök.

Ca 440 kcal per portion: 17 g fett • 33 g protein • 38 g kolhydrater.