Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och couscous

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och myntacouscous blir saftigt och gott. Kotletterna får lite mellanösternsmak av spiskummin, aprikoser och pistaschnötter.

Fläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och couscousFläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och couscousFläskkotletter med aprikoser, pistaschnötter och couscous
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivorfläskkotlett- benfri (à 125 g)
  • 100 gaprikoser- torkade
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 krukamynta
  • 50 gpistaschnötter- skalade, salta
  • 3 dlcouscous- eller bulgur
  • 300 gharicots verts
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Bryn kotletterna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kotletterna på ett fat.

  3. Fräs aprikoser, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min. Smula i buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Låt koka upp. Lägg kotletterna i lökskyn och låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Hacka myntan. Grovhacka nötterna.

  5. Tillaga couscous och haricots verts enligt anvisning på förpackningarna. Blanda ner myntan i couscousen.

  6. Strö nötterna över kotletterna och servera dem med sky, couscous och haricots verts.

Vad tyckte du om receptet?