Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hett, rökigt och smakrikt. Grillade små grönsakspaket är smidigt.
Salta köttet runt om. Tänd en klotgrill och låt den bli 120 grader med locket på. Lägg enris och spån i glöden och lägg köttet på gallret. Grilla köttet med lock på ca 10 min. Vänd och grilla ytterligare 10 min.
Ta bort det som finns kvar av enris och rökspån. Tillsätt mer kol eller ved. När det är fin glöd igen läggs köttet tillbaka på grillen. Grilla indirekt under lock till 68 grader innertemperatur, beräkna ca 45 min.
Lägg tomaterna på fyra bitar aluminiumfolie eller i små formar. Lägg chilin på tomaterna. Fördela örterna över och strö över salt. Ringla över olja och nyp ihop till små paket. Lägg paketen på grillen och tillaga ca 20 min.
Ansa och halvera lökarna. Bryt vitlöken i klyftor. Värm en gjutjärnspanna på grillen. Stek lök och vitlök i olja ca 2 min. Tillsätt persilja och rör om. Häll blandningen över köttet.
Skär köttet i skivor och servera med grönsakerna.