Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De rostade fänkålsfröna blir knapriga och goda när de rostas.
Fänkåls- och apelsinsallad: Strimla fänkålen tunt, använd gärna en mandolin eller skär tunt med kniv. Skala och filea apelsinerna över en skål. Spara saften till salladen.
Rosta fänkålen i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
Förväll haricots verts i saltat vatten. Hacka persiljan. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger. Strö över saltet.
Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör 3–4 min per sida.
Lägg upp och servera kotletterna med salladen och kokt potatis eller ris.