Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotlett med fänkåls och apelsinsallad

De rostade fänkålsfröna blir knapriga och goda när de rostas.

Fläskkotlett med fänkåls och apelsinsalladFläskkotlett med fänkåls och apelsinsalladFläskkotlett med fänkåls och apelsinsallad

Ingredienser

  • 4fläskkotletter
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Fänkåls- och apelsinsallad

  • 2fänkål
  • 2apelsiner
  • 1haricots verts- ask (ca 150 g)
  • 1 knippapersilja
  • 1 mskfänkålsfrön
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • 1potatis- kokt, eller ris

Gör så här

  1. Fänkåls- och apelsinsallad: Strimla fänkålen tunt, använd gärna en mandolin eller skär tunt med kniv. Skala och filea apelsinerna över en skål. Spara saften till salladen.

  2. Rosta fänkålen i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.

  3. Förväll haricots verts i saltat vatten. Hacka persiljan. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger. Strö över saltet.

  4. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör 3–4 min per sida.

  5. Lägg upp och servera kotletterna med salladen och kokt potatis eller ris.

Vad tyckte du om receptet?