Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotlett med apelsin- och olivsallad

Den här salladen är inspirerad av det grekiska köket.

Fläskkotlett med apelsin- och olivsalladFläskkotlett med apelsin- och olivsalladFläskkotlett med apelsin- och olivsallad

Ingredienser

  • 4fläskkotletter
  • 1 tskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 1 dloliver- utan kärnor svarta
  • 2apelsiner
  • 1rödlök
  • 3 mskpersilja- hackad
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Halvera oliverna. Skala och skär apelsinerna i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda oliver, apelsin, lök, persilja, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek kotletterna i olja i en stekpanna 3-5 min på varje sida, beroende på hur tjocka de är. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera kotletterna med sallad och kokt potatis. Ca 440 kcal per portion 15 g fett  32 g protein 42 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?