Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torka av köttet. Gnid in salt och peppar. Bryn köttet i smör i en stekpanna runt om. Krydda med timjan och salvia. Skala och bryn schalottenlökarna vid sidan om köttet. Lägg över lök och kött i den blötlagda lergrytan eller formen med lock eller folie.
Fräs ut stekpannan med vitt vin och häll i formen. Skala och skär moroten i bitar och lägg runt köttet. Tillsätt lagerblad och urkärnad hackad chili. Slå tomater med juice i formen. Lägg på locket och sätt in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 150 grader, men sätt in lergrytan i kall ugn. Låt stå tills temperaturen i köttet är 85 grader, cirka 3 timmar.
Ta upp köttet ur formen och låt det vila 10 minuter innan det skärs upp i 7-8 millimeter tjocka skivor. Ta bort lagerbladen från skyn. Skumma bort lite av fettet från skyn. Häll över skyn i en kastrull och koka ihop. Mixa med en mixerstav och smaka av såsen. Servera köttet med potatismos, sås och kokt brysselkål. Garnera med salvia.
Recept från Mitt kök