Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkarré

Fläskkarré
Fläskkarré
Fläskkarré
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 1,3 kgfläskkarré- benfri
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsktimjan
  • 0,5 tsksalvia
  • 8schalottenlökar
  • 1,5 dlvitt vin- eller äppeljuice
  • 1morot
  • 2lagerblad
  • 1 tskchili- spansk röd
  • 1 burktomater- hela med juice

Servera med

  • potatismos- (se nedan)
  • brysselkål- kokt

Garnering

  • salvia

Gör så här

  1. Torka av köttet. Gnid in salt och peppar. Bryn köttet i smör i en stekpanna runt om. Krydda med timjan och salvia. Skala och bryn schalottenlökarna vid sidan om köttet. Lägg över lök och kött i den blötlagda lergrytan eller formen med lock eller folie.

  2. Fräs ut stekpannan med vitt vin och häll i formen. Skala och skär ­moroten i bitar och lägg runt köttet­. Tillsätt lagerblad och urkärnad hackad chili. Slå tomater med juice i formen. Lägg på locket och sätt in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 150 grader, men sätt in lergrytan i kall ugn. Låt stå tills temperaturen i ­köttet är 85 grader, cirka 3 timmar.

  3. Ta upp köttet ur formen och låt det vila 10 minuter innan det skärs upp i 7-8 millimeter tjocka skivor. Ta bort lagerbladen från skyn. Skumma bort lite av fettet från skyn. Häll över skyn i en kastrull och koka ihop. Mixa med en mixerstav och smaka av såsen. Servera köttet med potatismos­, sås och kokt brysselkål. Garnera med salvia.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök