Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den krämiga potatisgratängen med doft av rosmarin passar också fint att servera till en klassisk rostbiff.
Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda ingredienser till marinaden. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. låt ligga i kyl i minst 2 timmar.
Ta ut köttet ur påsen och häll av marinaden. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lyft upp köttet och lägg det i en långpanna.
koka ur stekpannan med grädde och tillsätt oxfond, soja och vatten. Låt såsen koka upp och red med majsena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Dra av från plattan och värm på när det är dags att servera.
Sätt in köttet i ugnen i cirka 1 timme och 20 minuter eller tills innertemperaturen är 75-80 grader. Blanda honung och soja, pensla köttet med blandningen. Vira in köttet
i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter innan du skär upp det.
Potatisgratäng med rosmarin: Skala och skiva potatis och lök tunt. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, lök, vitlök och rosmarin i en ugnsfast form, cirka 1 1⁄2 liter. Salta och peppra lätt mellan varven.
Blanda grädde och mjölk i en kanna och häll gräddmjölken i formen. Sätt in gratängen i ugnen på 200 grader i cirka 5060 minuter.
Svartkål & rödkål: Skär kålen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Stek kål och lök i smör och olja, salta och peppra.
Skiva upp köttet och servera med gräddsås, potatisgratäng och kål. Det är gott med svart vinbärsgelé till!
Recept från Mitt kök