Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkarré med svartkål & honung

Den krämiga potatisgratängen med doft av rosmarin passar också fint att servera till en klassisk rostbiff.

Fläskkarré med svartkål & honung
Fläskkarré med svartkål & honung
Fläskkarré med svartkål & honung
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgfläskkarré- benfri
  • smör- till stekning salt & peppar

Marinad

  • 1 dlkinesisk soja
  • 2 msktimjan- hackad färsk
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5 dlrapsolja

Att pensla med

  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 msksoja

Gräddsås

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 mskoxfond- mörk (+ lite av stek- skyn från karrén)
  • 2 tsksoja
  • 3 dlvatten
  • majsstärkelse (Maizena)- till redning
  • salt
  • svartpeppar- malen

Potatisgratäng med rosmarin

  • 10potatisar
  • 1gul lök
  • 2 storavitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • 1 mskrosmarin- hackad färsk

Svartkål & rödkål

  • 1svartkål
  • 0,25rödkål
  • 1rödlök
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda ingredienser till marinaden. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. låt ligga i kyl i minst 2 timmar.

  2. Ta ut köttet ur påsen och häll av marinaden. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lyft upp köttet och lägg det i en långpanna.

  3. koka ur stekpannan med grädde och tillsätt oxfond, soja och vatten. Låt såsen koka upp och red med majsena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Dra av från plattan och värm på när det är dags att servera.

  4. Sätt in köttet i ugnen i cirka 1 timme och 20 minuter eller tills innertemperaturen är 75-80 grader. Blanda honung och soja, pensla köttet med blandningen. Vira in köttet

  5. i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter innan du skär upp det.

  6. Potatisgratäng med rosmarin: Skala och skiva potatis och lök tunt. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, lök, vitlök och rosmarin i en ugnsfast form, cirka 1 1⁄2 liter. Salta och peppra lätt mellan varven.

  7. Blanda grädde och mjölk i en kanna och häll gräddmjölken i formen. Sätt in gratängen i ugnen på 200 grader i cirka 5060 minuter.

  8. Svartkål & rödkål: Skär kålen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Stek kål och lök i smör och olja, salta och peppra.

  9. Skiva upp köttet och servera med gräddsås, potatisgratäng och kål. Det är gott med svart vinbärsgelé till!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök