Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Päronen blir ljuvligt smakrika när de bakas långsamt i olja, honung och timjan. Passar perfekt till den mustiga grytan!
skär upp köttet i 3-4 centimeter stora bitar. Bryn köttet runtom i smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta och häll på buljongen och ölen.
Skala och dela löken och morötterna i stora bitar. Lägg ner bitarna och lagerbladen i grytan. Tillsätt soja. koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1 1⁄2 timme. gör under tiden jordärts kocksgratängen och de confiterade päronen.
Strimla och stek baconen och strö över köttet.
Jordärtskocksgratäng: skala och skiva potatis, jordärtskockor och lök. Blanda grädde och mjölk i en kanna. Varva potatisen, jordärtskockan och löken i en ugnsfast form och häll på gräddmjölken. Salta och peppra. sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 55 minuter.
Confiterade päronklyftor: kärna ur och klyfta päronen. Lägg klyftorna i en ugnsfast form, häll på honung, olivolja och lägg på timjan. sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och låt päronen stå inne i cirka 20 minuter till. Vänd klyftorna efter halva tiden.
Servera köttet i buljongen. Strö över baconen precis före servering. Servera gratängen och päronen vid sidan om. Strö över hackad persilja.
Recept från Mitt kök