Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkarré med gratäng &päron

Päronen blir ljuvligt smakrika när de bakas långsamt i olja, honung och timjan. Passar perfekt till den mustiga grytan!

Fläskkarré med gratäng &päron
Fläskkarré med gratäng &päron
Fläskkarré med gratäng &päron
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgfläskkarré
  • smör- till stekning
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 1 flaskaöl
  • 1gul lök
  • 2morötter
  • 2lagerblad
  • 1 msksoja
  • 1 pktbacon- 140 g
  • persilja- hackad,till garnering

Jordärtskocksgratäng

  • 6 storapotatisar
  • 6jordärtskockor
  • 1lök
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar

Confiterade päronklyftor

  • 2päron
  • 2 mskhonung
  • 3 mskolivolja
  • 2 kvistartimjan

Gör så här

  1. skär upp köttet i 3-4 centimeter stora bitar. Bryn köttet runtom i smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta och häll på buljongen och ölen.

  2. Skala och dela löken och morötterna i stora bitar. Lägg ner bitarna och lagerbladen i grytan. Tillsätt soja. koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1 1⁄2 timme. gör under tiden jordärts­ kocksgratängen och de confiterade päronen.

  3. Strimla och stek baconen och strö över köttet.

  4. Jordärtskocksgratäng: skala och skiva potatis, jordärtskockor och lök. Blanda grädde och mjölk i en kanna. Varva potatisen, jordärtskockan och löken i en ugnsfast form och häll på gräddmjölken. Salta och peppra. sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 55 minuter.

  5. Confiterade päronklyftor: kärna ur och klyfta päronen. Lägg klyftorna i en ugnsfast form, häll på honung, olivolja och lägg på timjan. sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och låt päronen stå inne i cirka 20 minuter till. Vänd klyftorna efter halva tiden.

  6. Servera köttet i buljongen. Strö över baconen precis före servering. Servera gratängen och päronen vid sidan om. Strö över hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök