Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkarré med asiatisk grönsakssallad

Teriyakisås är en söt sojasås som passar bra ihop med fläskköttet.

Fläskkarré med asiatisk grönsakssalladFläskkarré med asiatisk grönsakssalladFläskkarré med asiatisk grönsakssallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4fläskkarré- (à 150 g)skivor benfri
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Grönsakssallad

  • 400 gpotatis
  • 200 gsockerbönor
  • 250 gmorötter
  • 1rödlök
  • 2 dlteriyakisås
  • 0,5 dlkoriander- hackad

Garnering

  • 1lime- rivet skal

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och skär den i stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 10 min.

  2. Dela sockerbönorna på längden. Skala morot och rödlök. Skiva tunt, gärna på mandolin. Blanda allt med teriyakisås och koriander.

  3. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar. Stek köttet i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Lägg upp sallad och kött på tallrikar och riv över limeskal före servering.

Vad tyckte du om receptet?