Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläskkarré med arepas och tostones är en rätt från Sydamerika. Arepas är ett majsbröd som är vanlig ”streetfood” i Colombia, Venezuela och Centralamerika.
Sätt ugnen på 125°. Lägg chilin i lite vatten så att den mjuknar. Mixa den avrunna chilin med mixerstav. Skala och skär bort den grova stocken på ananasen. Finhacka fruktköttet. Skala och krossa vitlöken.
Gnid in fläskkarrén med chili, ananas, vitlök, apelsinsaft, socker, spiskummin och fänkålsfrön. Salta. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Lägg klyftorna runt om köttet.
Tillaga mitt i ugnen ca 6 timmar, tills köttet är riktigt mört. 4. Häll bort hälften av vätskan från köttet. Höj ugnsvärmen till 225° och tillaga köttet ytterligare ca 20 min, tills det fått krispig yta.
Arepas: Blanda vatten, majsmjöl, bakpulver och salt till en deg. Dela den lösa degen i sex bitar i bunken. Ta upp en bit i taget och tryck ut i stekpannan. Stek i olja ca 5 min på varje sida. Låt svalna.
Tostones: Skala och skär bananerna i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan till 180° och fritera bananskivorna gyllenbruna, ca 2 min. Ta upp med hålslev och strö över flingsalt.
Riv fetaosten. Skala och grovmosa avokadorna. Skiva tomaterna.
Dra isär köttet med två gafflar. Dela bröden och fyll med kött, fetaost, avokado, tomat och koriander. Servera med tostones, salsa och majonnäs.