Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkarré i tunnbröd med jalapeñohummus

Recept på kryddig fläskkarré med jalapeñohummus. Hummus med jalapeño finns i mataffären och kan verkligen rekommenderas. Krämig och lagom stark passar den utmärk till mycket, t ex som här med kryddig fläskkarré, fräst zucchini och goda sommartomater.

Fläskkarré i tunnbröd med jalapeñohummusFläskkarré i tunnbröd med jalapeñohummusFläskkarré i tunnbröd med jalapeñohummus
Foto: Helén Pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- benfri
  • 1 förptunnbröd- runda 250 g)
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 2 tskpaprikapulver
  • 400 gsmåtomater- gärna i olika färger
  • 1 knippabladpersilja
  • 1zucchini- (400 g)
  • 1 burkhummus- med jalapeño (200 g)
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda det med spiskummin, paprikapulver, 2 msk olja, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt stå i ca 10 min.

  2. Halvera tomaterna. Blanda dem med 1 msk olja, 2 tsk vinäger, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla persiljan och blanda med tomaterna.

  3. Ansa och strimla zucchinin. Stek den i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.

  4. Stek köttet under omrörning tills det fått fin färg och är genomstekt.

  5. Bred ut hummusen på tunnbröden och toppa med kött, zucchini och tomater. Rulla ihop och servera.

Vad tyckte du om receptet?