Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddig fläskkarré med jalapeñohummus. Hummus med jalapeño finns i mataffären och kan verkligen rekommenderas. Krämig och lagom stark passar den utmärk till mycket, t ex som här med kryddig fläskkarré, fräst zucchini och goda sommartomater.
Skär köttet i tunna strimlor. Blanda det med spiskummin, paprikapulver, 2 msk olja, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt stå i ca 10 min.
Halvera tomaterna. Blanda dem med 1 msk olja, 2 tsk vinäger, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla persiljan och blanda med tomaterna.
Ansa och strimla zucchinin. Stek den i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.
Stek köttet under omrörning tills det fått fin färg och är genomstekt.
Bred ut hummusen på tunnbröden och toppa med kött, zucchini och tomater. Rulla ihop och servera.