Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskgryta med katrinplommon och cashewnötter

Recept på fläskgryta med katrinplommon. Smakrikt fläskkött från bogen med katrinplommon och knapriga cashewnötter smakar gott till nudlar.

Fläskgryta med katrinplommon och cashewnötterFläskgryta med katrinplommon och cashewnötterFläskgryta med katrinplommon och cashewnötter
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 gfläskkött- strimlat, magert (från bog)
  • 0,75 dljapansk soja- gärna tamari
  • 1 msksesamolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlkatrinplommon- strimlade (75 g)
  • 2 mskingefära- riven
  • 1 dlvatten
  • 1 knippasalladslök
  • 1 dlcashewnötter- osaltade, rostade

Tillbehör

  • 300 gnudlar

Gör så här

  1. Blanda köttet med soja och hetta upp sesamoljan i en stekpanna. Bryn köttet på ganska hög värme.

  2. Pressa ner vitlöksklyftorna och lägg i katrinplommonen. Låt steka 2–3 min.

  3. Tillsätt ingefära och vatten. Rör om och låt sjuda 1–2 min.

  4. Strimla salladslöken och strö över den och cashewnötterna. Servera med nudlar.

Vad tyckte du om receptet?