Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfiléwok

Bjud på en underbart god wok med fläskfilé i helgen!

Fläskfiléwok
Fläskfiléwok
Fläskfiléwok
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300400 gfläskfilé
  • 2röda lökar
  • 3paprikor- gärna gula och röda
  • 250 gsparrisbroccoli- förvälld
  • 4 mskrapsolja
  • 34 mskketjap manis
  • 3 msksmör

Till garnering och servering

  • 4 mskjordnötter- hackade
  • 2 mskpersilja- eller koriander, hackad
  • soja- ketjap manis (en söt, indonesisk som inte är lika salt som kinesisk soja)

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Skär sedan skivorna i strimlor.

  2. Skala och strimla rödlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

  3. Fräs broccolin i cirka 1 matsked av oljan i cirka 3 minuter, lägg på ett serveringsfat.

  4. Fräs lök- och paprika­strimlorna var för sig under omrörning i resten av oljan, i cirka 3 minuter.

  5. Blanda köttstrimlorna med ketjap manis i en bunke.

  6. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek köttstrimlorna på ganska hög värme i två, tre omgångar, tills de är helt genomstekta, cirka 5 minuter. Blanda köttet och de wokade grönsakerna i pannan och låt allt bli genomvarmt.

  7. Lägg woken på fatet med broccolin. Garnera med jordnötterna och persiljan. Servera med ketjap manis vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök