Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfiléspett fajita

Förbered spetten i god tid, sen behövs bara 10 minuter i ugnen.

Fläskfiléspett fajita
Fläskfiléspett fajita
Fläskfiléspett fajita
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gfläskfilé
  • 500 gfläskfilé
  • 3 mskolivolja
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskkoriander- mald
  • 1,5 tskchilipulver
  • 1 ströd paprika
  • 1 stgrön paprika
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål. Låt marinera minst 3 timmar i kylen.

  2. Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Varva kött och paprika på spett.

  3. Sätt ugnen på 250 grader och grillelement. Grilla spetten i övre delen av ugnen cirka 10 minuter. Eller grilla dem över glöd på utegrillen. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera spetten på varma tortillabröd med dina favorittillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök