Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilépanna

Godaste såsen med godaste filén.

FläskfilépannaFläskfilépannaFläskfilépanna
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 1 tsksalt
  • smör
  • 1 dlvatten
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskkalvfond- ( går lika bra med en köttbuljontärning)
  • 0,51 tsksambal oelek
  • 1 tsksoja
  • 1 mskhonung
  • 1 stlime
  • 1 kgpotatis

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten med lite salt.

  2. Putsa fläskfilén, skär i 1-2 cm tjocka skivor. Hetta upp stekpannan, stek fläskfilén i smöret några minuter på varje sida så de får fin färg, salta.

  3. Lägg köttet på ett fat.

  4. Skär limen och xpressa ur saften. Blanda limesaft, vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja & honung i stekpannan.

  5. Vispa tills det kokar upp, låt småkoka 5-8 min. Häll såsen över köttet.

  6. Servera med lime och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök