Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilégryta med kantareller & lingon


Enkel och krämig gryta med fläskfilé och svamp. Potatismos är gott att servera till. En underbar gryta som passar till vardags och fest! 

Fläskfilégryta med kantareller & lingon

Fläskfilégryta med kantareller & lingon

Fläskfilégryta med kantareller & lingon

Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1fläskfilé- 500-600 g
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 150 gkantareller- färska (cirka 3/4 l)
  • 0,5purjolök
  • 1rödlök
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 flaskaporter- à 33 cl
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskviltfond
  • 1 tskkinesisk soja
  • 3 msklingonsylt
  • 5enbär- krossade
  • 1 tsktimjan
  • 1 dllingon- färska eller frysta

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. Ansa svampen. Skölj och strimla purjolöken. Skala och klyfta rödlöken.

  3. Fräs svamp och lök mjuka i smör i en panna.

  4. Pudra över mjölet och rör om. Till- sätt porter, grädde, fond, soja, lingon- sylt, enbär och timjan och koka upp.

  5. Lägg i köttet. Koka sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda i lingonen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök