Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilégryta med grönpeppar

Fläskfilé, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Ris eller kokt potatis är gott att servera till.

Fläskfilégryta med grönpeppar
Fläskfilégryta med grönpeppar
Fläskfilégryta med grönpeppar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600,25 gfläskfilé
  • 2 msksmör- + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar- nymald
  • 2röda äpplen
  • 1purjolök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 mskgrönpeppar- i lag
  • 1 mskkonc kalvfond
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskkonjak
  • 1 tskkinesisk soja
  • 1,5 dlcornichons

Garnering

  • persilja- hackad

Tillbehör

  • ris- eller kokt potatis

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i 2 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på ett fat.

  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem i 1 msk smör i stekpannan. Ta upp och lägg klyftorna på fatet med kött.

  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i 1 msk smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, vatten, grönpeppar, fond, senap, konjak och soja. vatten, Låt koka ihop i 2–3 min.

  4. Blanda ner köttet och koka under lock i ca 5 min. Vänd ner cornichoner och äpplen. Strö över persilja och servera med ris eller kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också:

Kycklinggryta med curry