Läs också: 5 goda grytor med fläskfilé
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gryta med fläskfilé, äpple och rosépeppar. En gryta som går snabbt att laga och som går bra att dubblera. Toppa fläskfilégrytan med äpple, persilja och lingon strax före servering.
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Bryn dem i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på en tallrik.
Skala och hacka löken. Bryn löken i 1 msk smör i en gryta. Tillsätt färskost, grädde, vatten, fond, soja och sambal oelek. Koka upp och tillsätt rosépeppar och äppelmos. Vänd ner köttet och låt det bli varmt.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem gyllene i 1 msk smör på medelvärme. Hacka persiljan. Toppa grytan med äpple, persilja och lingon. Servera med pressad potatis och sallad.
Läs också: 5 goda grytor med fläskfilé