Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilégratäng med mango

Fläskfilégratäng med mango
Fläskfilégratäng med mango
Fläskfilégratäng med mango
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1fläskfilé- cirka 600 g
  • 2 msksmör
  • salt- peppar
  • 1 tskingefära- riven
  • 0,5purjolök
  • 250 gmango- tärnad

Sås

  • 1 burkananassalsa- medium stark
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskMaizenaredning- ljus

Gratinering

  • 2 dllagrad ost- riven

Gör så här

  1. Putsa och skär filén i 1 centimeter­ tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna.

  2. Lägg över köttet i ugnssäker form.

  3. Snitta och skölj purjolöken. Skär den i skivor. Förväll löken i en djup tallrik i mikron, cirka 2 minuter. Fördela purjolök och mango över köttet.

  4. Blanda ananassalsa och vispgrädde i en kastrull och koka upp. Rör ner ljus redning och koka 2 minuter. Slå såsen över köttet. Gratinera osten cirka 10 minuter i ugnen, 225 grader.

  5. Servera med kokt ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök