Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé, ugnsstekt med melon & feta

Fläskfilé, ugnsstekt med melon & feta
Fläskfilé, ugnsstekt med melon & feta
Fläskfilé, ugnsstekt med melon & feta
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1fläskfilé- cirka 600 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 gskinka- serrano centro, lufttorkad
  • 1 msksmör- smält

Vattenmelonsallad

  • 0,25vattenmelon
  • 200 gfetaost
  • 50 gsolrosskott
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 mskpumpakärnor
  • 1 dlsvarta oliver
  • basilika

Madeirasky

  • 1 dlmadeira
  • 2 mskkycklingfond- konc.
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksvampsoja
  • 2 msksmör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa filén. Salta och peppra. Linda Serranoskinkan runt om filén. Lägg över i en ugnssäker form och pensla med smält smör. Stek i mitten av ugnen, cirka 35 minuter till 65 grader innertemperatur.

  2. Ta ut fruktköttet i melonen med kuljärn eller skär det i kuber med en kniv. Blanda kulorna med fetaost i tärningar, sköljda solrosskott, lite flingsalt och svartpeppar. Lägg upp på serveringsfat. Strö över pumpakärnor och svarta oliver.

  3. Om du vill ha lite sås till köttet är en madeirasky gott till. Blanda madeira med kycklingfond, vatten och soja i en kastrull. Låt koka 5 minuter. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Ugn: 175 grader

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Recept från Mitt kök